Velkommen i dit nye hjem

Lejlighed og lejeloven

Viborg kommune ejer Liselund og teknisk forvaltning udlejer boligerne. Når den ældre har fået tildelt en plejebolig på Liselund laves der en lejekontrakt med Viborg Kommunes boligudlejning. Når kontrakten er underskrevet betales et indskud. Der vil være mulighed for at søge om boligstøtte.

Møbler

For at give beboeren tryghed i de nye omgivelser, anbefaler vi, at boligen indrettes med genkendelige møbler, billeder, lamper mv. fra tidligere hjem. Lejligheden er først og fremmest et hjem for beboeren, men samtidig en arbejdsplads for personalet og der skal være mulighed for at komme rundt.

Hvad skal beboeren have med

Udover møbler, lamper, billeder, pyntegenstande mv. skal man medbringe tøj, dyne, pude, sengelinned, toiletsager, tørrestativ, pedalspand, gulvspand, gulvklude, gulvskrubbe, rengøringsklude og støvsuger. Hvis beboeren eller gæster ønsker at lave kaffe i lejligheden medbringes udstyr til dette. Viborg Kommune tilbyder en plejeseng til hver bolig. Man er velkommen til at medbringe egen seng. Er der behov for andre hjælpemidler, søger personalet om dette hos Visitation Ældre og Sundhed. Har beboeren allerede hjælpemidler som rollator eller badebænk medbringes disse fra den tidligere bolig.Andet
Beboeren kan blive tilmeldt en fællesindkøbsordning på Liselund. Pakken indeholder rengøringsprodukter til lejligheden; vaskepulver, hudlotion, shampoo, tandpasta, toiletpapir, affaldsposer og engangsvaskeklude. Spørg til den gældende pris. Køber beboeren selv rengøringsartikler skal indkøbene være foretaget ud fra ”Den grønne Guide” dvs. produkterne skal være miljøvenlige. Se folderen fra Viborg Kommune.

Pårørende

Beboernes pårørende, naboer og venner er altid velkomne på Liselund. Vi tilstræber sammen med beboeren at have en god kontakt til netværket. Ønsker pårørende at spise med eller overnatte i en af gæsteboligerne, kan det aftales med personalet.

 

 

Sidst opdateret: 05.11.2015